Adina o el califa de Bagdad

a partir de l'11 de juny de 2022

aldina o el califa de bagdad al teatre romea de barcelona

Espectacle en italià

90 min

Fitxa artística

Compositor: Gioachino Rossini
Llibret: Marchese Gherardo Bevilacqua-Aldobrandini

Director musical: Assunto Nese
Director artístic: Raúl Giménez
Directora d’escena: Anna Ponces
Orquestra Barcelona Concertante
Una producció de l’Òpera de Cambra de Barcelona

 

Sinopsi

Bagdad es prepara per a una gran festa. Ha arribat el dia que el califa es casa amb la jove Adina, la seva concu-bina predilecta. El califa vol compartir la seva felicitat amb tothom i l’harem llueix esplendorós amb flors, garnal-des i cançons d’homenatge a l’encanteri dels ulls que han tornat a rendir el seu cor. Malgrat que Adina va ser segrestada, finalment ha acceptat l’enllaç perquè pensa que el seu estimat Selim és mort, però no és així. Selim és allà mateix i ha subornat el jardiner Mustafà per entrar a l’harem i emportar-se l’Adina, just abans de la ce-rimònia.

Mustafà condueix Selim davant de l’Adina i, després de constatar el seu amor, acorden fugir tot i el perill. Mentre Selim porta a terme el seu pla, el califa entra per endur-se la noia a l’altar. Tot està disposat, però en trobar la seva futura esposa angoixada li pregunta què li passa i l’Adina demana ajornar un dia el casament. El califa ho accepta comprensiu, però quan el seu servent Alí li explica que han vist Adina parlar d’amagat amb un esclau, sent gelosia i ordena tancar els murs i extremar la vigilància.

A la nit Selim i Mustafa esperen a Adina a la vora del riu per fugir en un vaixell, però són descoberts pels soldats. Adina assumeix tota la culpa i ofereix la seva vida, però el califa mana decapitar als tres. Adina es llença als seus peus i insisteix: s’estima Selim des de la infantesa, li deu la vida i la llibertat i implora el seu alliberament. El califa es manté ferm i Adina es desmaia. Ell s’acosta per atendre-la i veu que porta posat el collar que va regalar a Zora, un antic amor que va morir i mai ha oblidat. A dins del collar descobreix un retrat seu i una nota que diu que és el pare d’Adina. Llavors el califa suspèn les execucions i abraça la seva filla. Tothom canta: “Oblideu per sempre el passat perquè comencen bonics dies de joia”.

Crèdits Web:

Programació i Manteniment: SEIC.cat

Disseny Web & Front-end: vueloIV.com