El Teatre Romea

HISTÒRIA

teatre romea barcelona historia

El Teatre Romea va néixer com a teatre privat el 1863, orientat cap a la petita burgesia i les classes populars. L’any 1981 es va convertir en el Centre Dramàtic de la Generalitat, complint el paper de Teatre Nacional fins a la creació del Teatre Nacional de Catalunya.

És al 1999 quan comença la seva nova etapa sota la gestió del Grup Focus que encarrega la direcció artística a Calixto Bieito, un dels directors escènics espanyols amb més projecció internacional. Des d’aleshores, el Teatre Romea s’ha convertit en un espai de rabiosa actualitat artística, que s’arrisca amb propostes innovadores. Transgressió, provocació, reflexió i entreteniment, són la marca d’aquest centre de producció, generador de debat cultural contemporani. Al 2011 la direcció artística del Teatre Romea passa a mans de Julio Manrique; al 2014 Borja Sitjà en pren el relleu i, entre el 2017 i el 2018, Carles Canut es posa al capdavant de la direcció del Romea. El mes de febrer del 2019, Josep Maria Pou és nomenat nou director artístic del Romea.

Diversos guardons avalen la trajectòria i proposta artística del Teatre Romea, entre els quals cal destacar el premi a la Millor Programació de Teatre d’Espanya, atorgat per la Feria Internacional de Teatro de Huesca el 2005; el premi Max de les Arts Escèniques com a Millor Empresari o Productor Teatral, l’any 2007; la Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona l’any 2014, i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, l’any 2015.

El Teatre Romea rep el suport de les següents institucions: Generalitat de Catalunya (Departament de Cultura) i Ajuntament de Barcelona (Institut de Cultura).

Direcció artística

josep maria pou director artístic teatre romea Barcelona

Josep Maria Pou
Director artístic

Josep Maria Pou, una de les personalitats de primer ordre del panorama artístic nacional, és el director artístic del Teatre Romea.
Des de 1970, quan va començar la seva carrera teatral amb la companyia titular del Teatre Nacional María Guerrero, s’ha posat en la pell de personatges creats per autors tan diversos com Peter Weis, Valle Inclán, Bertolt Brecht, Sófocles, Pérez Galdós, Arniches, Txékhov, Ibsen, Melgares, Fryan, Moratín, Goldoni, Neva, Eurípides, Molière o Calderón, entre d’altres.

Al llarg de la seva carrera ha obtingut nombrosos premis i distincions: Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, Premi Gaudí d’Honor, Premi Nacional de Teatre del Ministeri de Cultura, Premi Nacional de Teatre de la Generalitat de Catalunya, Premi de Cultura de la Comunitat de Madrid, Premi Ricardo Calvo de l’Ajuntament de Madrid, tres Premis Max, Premi Sant Jordi de Cinematografia, Premi Ondas, Fotogrames de Plata, Premi Internacional Terenci Moix, Premi Tendències, quatre premis de la Crítica Teatral de Barcelona, Premi de la Unió d’Actors de Madrid, Premi de l’Associació d’Actors i Directors de Catalunya, quatre premis Butaca, Premi Teatre BCN, Premi Barcelona de Cinema, Premi Toledo de Cinema, Premi d’Honor de Avetid (València), entre altres.

Reconeguda la seva gran tasca al capdavant de la direcció artística del Teatre Goya des de l’any 2008 -que es va iniciar amb l’estrena d’Els nois d’història, d’Alan Bennett-, etapa en la qual ha consolidat la línia artística de l’espai i ha programat espectacles de gran èxit de crítica i públic, al febrer de 2019 Pou assumeix la direcció artística del Teatre Romea.

www.josepmariapou.com

GALERIA D’IMATGES

SERVEIS

Atenció especial i accessos per a persones amb mobilitat reduïda

Accessos i banys adaptats per a persones amb mobilitat reduïda

Seients reservats per a persones amb mobilitat reduïda

Agraïm que ens truqueu abans per facilitar-vos l’accés a la sala al telèfon 93 301 55 04

Cafeteria

El Teatre Romea disposa de servei de cafeteria amb accés directe des del vestíbul del teatre. La cafeteria estarà oberta des d’un hora abans del començament de la representació fins la finalització de l’espectacle.

Aparcament

Ben a prop del Teatre trobareu els següents pàrquings:

Pàrquing BSM
(Plaça Gardunya)
1h de descompte. Demani el tiquet de validació a la taquilla del teatre

Pàrking Ciutat Vella
(C/ Hospital, 25)
Descompte en pagaments per avançat

Aparcamientos Mediterráneos
Plaça Castella, 1
Descompte presentant el tiquet del pàrquing segellat pel teatre a la taquilla de l’aparcament*

*Pagament en metàl·lic

Crèdits Web:

Programació i Manteniment: SEIC.cat

Disseny Web & Front-end: vueloIV.com