El teatre

Transgressió, provocació, reflexió i entreteniment, són la marca d’aquest centre de producció, generador de debat cultural contemporani.

Història

El Teatre Romea va néixer com a teatre privat el 1863, orientat cap a la petita burgesia i les classes populars. L’any 1981, es va convertir en el Centre Dramàtic de la Generalitat, complint el paper de Teatre Nacional fins a la creació del Teatre Nacional de Catalunya.

És l’any 1999 quan comença la seva nova etapa sota la gestió del Grup Focus que encarrega la direcció artística a Calixto Bieito, un dels directors escènics espanyols amb més projecció internacional. Des d’aleshores, el Teatre Romea s’ha convertit en un espai de rabiosa actualitat artística, que s’arrisca amb propostes innovadores. Transgressió, provocació, reflexió i entreteniment, són la marca d’aquest centre de producció, generador de debat cultural contemporani. Al 2011, la direcció artística del Teatre Romea passa a mans de Julio Manrique; al 2014, Borja Sitjà en pren el relleu i, entre el 2017 i el 2018, Carles Canut es posa al capdavant de la direcció del Romea. El mes de febrer del 2019, Josep Maria Pou és nomenat nou director artístic del Romea.

Diversos guardons avalen la trajectòria i proposta artística del Teatre Romea, entre els quals cal destacar el premi a la Millor Programació de Teatre d’Espanya, atorgat per la Feria Internacional de Teatro de Huesca el 2005; el premi Max de les Arts Escèniques com a Millor Empresari o Productor Teatral, l’any 2007; la Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona l’any 2014, i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, l’any 2015.

El Teatre Romea rep el suport de les següents institucions: Generalitat de Catalunya (Departament de Cultura), ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals), Ajuntament de Barcelona (Institut de Cultura), INAEM (Gobierno de España, Ministerio de Cultura), Unió Europea (Fons Europeu Next Generation; Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia), Next Generation Catalunya.

Direcció artística

Josep Maria Pou

Director artístic

Actor i director, debuta en el Teatro Español de Madrid el 2 d’octubre de 1968 (cinquanta-cinc anys, doncs, damunt dels escenaris), i des de llavors ha estrenat al voltant d’uns seixanta espectacles teatrals en els quals es conjuguen els grans títols amb els noms dels millors autors i directors nacionals i internacionals.

La seva activitat teatral s’ha desenvolupat en paral·lel amb la del cinema i la televisió sumant gran quantitat de treballs en els dos mitjans.

A la seva labor d’actor i director s’uneix la seva tasca com a traductor i adaptador de diverses obres del teatre anglès i americà més recent.

Col·laborador en diverses cadenes radiofòniques, ha tingut un programa propi (La Calle 42) a Radio Nacional de España-Radio 1 quinze anys arreu.

També ha publicat en diversos mitjans de premsa i ha escrit una columna setmanal d’opinió en El Periódico de Catalunya al llarg dels últims dotze anys.

Ha estat director artístic del Teatre Goya de Barcelona i del Teatro La Latina de Madrid, i en l’actualitat ho és del Teatre Romea de Barcelona.

La seva activitat s’ha vist reconeguda amb diversos premis: Creu de Sant Jordi, Gaudí d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català, Premi Nacional de Teatre del Ministeri de Cultura, Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Premi de Cultura de la Comunitat de Madrid, Premi Ricardo Calvo de l’Ajuntament de Madrid, Premi La Barraca de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Santander, Premi Internacional Terenci Moix, Premi Sant Jordi de Cinematografia, Premi Ondas, Premi Max, Fotogrames de Plata, Premi Cinema Barcelona, Premi Butaca, Premi de la Crítica de Barcelona, Premi Ercilla, Premi Talent Comunicatiu de la Universitat Complutense de Madrid, Premi Giménez Frontín de l’Associació d’Escriptors de Catalunya, i Premi Atlántida del Gremi d’Editors de Catalunya, entre d’altres.

www.josepmariapou.com

grans teatrerus

Projecte social del Grup Focus que pretén contribuir a combatre la solitud no voluntària entre la gent gran i propiciar l’envelliment actiu a través del teatre i de la cultura.

Volem recuperar com a espectadors als nostres “grans teatrerus” que, per motius diversos, han deixat de ser públics de teatre, a través de vincles intergeneracionals amb joves, amb els quals compartir la seva passió i coneixement per les arts escèniques.

Durant la temporada 2023-24 es desenvoluparà una prova pilot amb veïnes i veïns del barri del Raval de Barcelona, vinculada al Teatre Romea i al Teatre Goya.

Més informació

Espais

Les portes del Teatre Romea estan obertes al desenvolupament d’esdeveniments empresarials, culturals o promocionals que busquin un entorn singular i amb valor afegit.

Característiques

Aforament
Total: 618

Relació públic/escena
Teatre amb distribució de tipus “italiana”.

Última reforma
Any 1992

Arquitecte
Joan Rodón

Dimensions de la sala

Ample: 15,70m

Fons des de la boca: 19,2m

Alçada màxima: 10,7m

Altures a pisos:

Primer pis: 2,7m

Segon pis: 5,44m

Lloguer de l’espai

Per a rebre més informació sobre les característiques de l’espai, la disponibilitat de dates i les tarifes de lloguer podeu contactar amb:

Isabel García
Tel. 93 309 75 38
igarcia@focus.cat

Serveis

Cafeteria

El Teatre Romea disposa de servei de cafeteria amb accés directe des del vestíbul del teatre. La cafeteria estarà oberta des d’una hora abans del començament de la representació fins a l’inici de l’espectacle.

Oficina tècnica

Si necessiteu informació sobre les característiques tècniques del Teatre Romea podeu posar-vos en contacte amb l’oficina tècnica:

Director de l’oficina tècnica

Moi Cuenca
mcuenca@focus.cat
Tel. 93 309 75 38

Caps tècnics del teatre

Sergio Lobaco
slobaco@teatreromea.com

Raúl Martínez
rmartinez@teatreromea.com

Patrocinadors

FORMEU PART D’UNA EMPRESA COMPROMESA AMB LA CULTURA?

El Teatre Romea ofereix la possibilitat de patrocinar el conjunt de la seva programació anual o algun dels seus espectacles de manera individualitzada.

D’aquesta manera, les empreses poden associar la seva imatge corporativa a la trajectòria del teatre i alhora gaudir d’un ampli programa de contraprestacions.
Per a més informació i elaboració d’una proposta adequada a les vostres necessitats us podeu posar en contacte amb:

Fabyan Salvador
fsalvador@grupfocus.cat
Tel. 93 309 75 38

Empreses patrocinadores

Amb la col·laboració de

Institucions

Accessibilitat

Atenció especial i accessos per a persones amb mobilitat reduïda

Accessos i banys adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.
Per a comprar un seient de mobilitat reduïda, si us plau truquin a la taquilla del teatre i efectuïn la reserva. El mateix dia de la funció la podran pagar fins mitja hora abans de l’inici.

Atenció especial per a persones amb diversitats auditives

El teatre compta amb la instal·lació d’un bucle magnètic que permet millorar l’experiència a les persones amb disminució auditiva.
El personal de sala els proporcionarà el servei i qualsevol informació complementària que necessitin.

Servei de subtitulació

Aquest servei s’ofereix per al públic amb dificultats greus d’audició i/o per poder subtitular en català espectacles en un altre idioma. El públic podrà seguir la funció sense perdre l’argument i l’acció.
El personal de sala els proporcionarà qualsevol informació complementària que necessitin.
Aquest sistema de subtitulació en directe s’ofereix en funcions concretes de la temporada i s’anuncien a la programació.

Servei d’audiodescripció

El teatre farà un seguit de funcions de cada espectacle amb l’adaptació d’audiodescripció.
Aquest sistema d’audiodescripció en directe s’ofereix en funcions concretes de la temporada i s’anuncien a la programació.

Sostenibilitat

Al Teatre Romea estem compromesos amb la protecció del medi ambient. Descarrega’t més informació sobre el Distintiu de garantia de qualitat ambiental per conèixer les pràctiques sostenibles que estem implementant, i descobreix com pots unir-te per promoure un futur més verd.

Distintiu de garantia de qualitat ambiental

Contacte

Com arribar

C/ Hospital nº 51
08001 Barcelona

Metro

L3 Liceu

Bus

59, V13

Nit Bus

N9, N12

FGC

Pl. Catalunya

Rodalies RENFE

Pl. Catalunya

Aparcaments

Pàrquing BSM
Plaça Gardunya
1h de descompte. Demana el tiquet de validació a la taquilla del teatre

Pàrking Ciutat Vella
C/ Hospital, 25
Presentant l’entrada al pàrquing tindrà les 3 primeres hores d’aparcament per 5€ (1,66€/h). Vàlid pel dia de la funció i per un sol cotxe.

Pàrquings Saba Barcelona Bamsa
Pl. Castella*
Pl. del Àngels*
Pl. Catalunya*
Rambla Catalunya*
*25% de dte. demanant el tiquet al Teatre Romea
Promoció no vàlida per a ViaT

Departaments

Informació General

Taquilla (horari de tarda): 93 301 55 04
info@teatreromea.com
Obertes de dimarts a divendres de 17.30 h, quan hi hagi funció, fins a l’hora d’inici de l’espectacle.
Dissabtes i diumenges, a partir de les 16.30 h fins a l’hora d’inici de l’espectacle.
Horari d’atenció telefònica: a la tarda, els dies de funció.

* Les entrades comprades a taquilla també inclouen despeses de gestió.

Cap de sala

Juan Máñez

Serveis a empreses

Isabel García
igarcia@focus.cat
Tel. 93 309 75 38

Departament de premsa

premsa@focus.cat
Tel. 93 309 75 38

Sala de Premsa

Romea internacional

international@focus.cat
Tel. +34 93 309 75 38