Ahora todo es noche

del 20 de setembre al 15 d'octubre de 2017

Ahora todo es noche

1h. 20min.

Fitxa artística

d’Eusebio Calonge

amb

Gaspar Campuzano
Enrique Bustos
Francisco Sánchez

Il·luminació: Eusebio Calonge
Espai escènic: Paco de la Zaranda
Regidoria: Eduardo Martínez

Direcció: Paco de la Zaranda

LA ZARANDA  - Teatro Inestable de Ninguna Parte
en Coproducció amb el Teatre Romea.

Espectacle en castellà. 
Durada: 1 hora i 30 minuts

 

La premsa ha dit

“Han vuelto a dejar al público con el estómago encogido.” Rosana Torres El País
“Una auténtica obra maestra.” Dolores Guerrero El Correo de Andalucía
“Cuarenta años de La Zaranda. Ojalá vivan muchos más.” Fernando Herrero El Norte de Castilla
“Puro teatro.” Paco Inestrosa La Opinión de Málaga

Sinopsi

Todo el que está en la Gloria y en la Luz mendiga.
(León Bloy)

Es van tornar invisibles, tan acostumats com ja estem a veure'ls, dormitant als vestíbuls de les estacions i aeroports, remenant en els contenidors d'escombraries, fent cua als menjadors benèfics... Els veiem tan llunyans i amb prou feines la quantitat d'una mensualitat ens separa d'ells. Els llançats per la borda de les seves destinacions, els nàufrags a la foscor d'un món hostil. De vegades en silenci creuen la nostra consciència, encara que els evitem com el petó del leprós, perquè la seva pobresa ens interpel·la: Qui creu que té alguna cosa per sempre?

Aquests captaires deixen les seves petjades en les cendres de la vida, conserven les brases d'una flama antiga, una fúria davant el temps, que d'alguna manera els entronitza; reis sense regne; l'home desterrat entre escombraries, sense més llum que l'esperança d’una mirada des del cel. Qui no ha demanat caritat per alguna cosa alguna vegada?

Liquidació d'existències, aquestes consagrades al teatre, conscient que la nit s'acosta, i que lluny de la complaença, segueixen despullant el seu estil de qualsevol retòrica, de qualsevol vestidura estètica, buscant perviure en la tensió i el risc de la creació, que segueix reflexionant en el que han estat les seves constants: les devastacions del temps, la crítica a la desertització espiritual, l'escenari com a setge vivencial.

Aquí hi ha l'univers d'una companyia, les seves ferides i cicatrius, seva el seu desarborat imaginari, la seva esquinçada veu, els seus personatges desnonats. Eco de litúrgia, tints esperpèntics i regust de tragèdia, un humor pertorbador i un compromís poètic insubornable. Els peus en els clàssics i la mirada en l'horitzó de noves formes de parlar a l’ànima de cada home. Tradicionals i rupturistes, contradicció viva, contracorrent sempre, passió de quatre dècades pels escenaris del món: La Zaranda, teatre inestable d'enlloc, compleix quaranta anys al fons del temps.

Consulta la nostra revista de La Temporada 2017-2018 amb la programació al detall de tots els teatres del Grup Focus 

Comprar

Crèdits Web:

Programació i Manteniment: SEIC.cat

Disseny Web & Front-end: vueloIV.com