Sinopsi

En una ciutat sense nom, en algun lloc d’Europa, Helver i Carla s’amaguen. En realitat, podria tractar-se de qualsevol país, des de l’Alemanya nazi a Ruanda o l’antiga Iugoslàvia. La guerra civil ho assola tot i és només qüestió de temps que els trobin. Helver, mentalment discapacitat, es diverteix amb el que per a ell és només un joc de soldats. Gairebé ni s’adona de l’imminent perill que aguaita.

La nit d’Helver, sota la direcció de Dino Mustafić és un treball que parla de la necessitat de comprensió i amor, mentre descobreix les terribles veritats sobre l’esperit humà que poden emergir durant una sola nit. Escrita pel polonès Ingmar Villqist, exposa com el creixent militarisme que contamina les societats es filtra fins i tot en els assumptes més domèstics. Una visió sobre el comportament humà quan s’esgoten les possibilitats de fugida.

La nit d’Helver es va estrenar a Sarajevo el febrer de 2004 i està protagonitzada per Mirjana Karanović, qui fou musa del cèlebre director cinematogràfic Emir Kusturica.

Un teatre en funcionament en plena Guerra de Bòsnia

Entre 1992 i 1995, quan Sarajevo era una ciutat assetjada per la guerra, el Kamerni Teatar 55 va mantenir la seva missió de “resistència cultural a l’agressió i la barbàrie”. Durant tres anys, entre morters i bombes, a vegades amb l’única il·luminació de les espelmes, el grup es va mantenir fidel als seus principis i va celebrar fins a vint-i-vuit estrenes d’un repertori sense subscripcions polítiques, nacionals o religioses.

Durada: 1 hora i 30 minuts

Espectacle en bosnià (amb subtítols en català)

Fitxa artística

AUTORIA: Ingmar Villqist
DRAMATÚRGIA: Ljubica Ostojićç
DIRECCIÓ: Dino Mustafić
 
INTERPRETACIÓ: Ermin Bravo, Mirjana Karanović
 
ESCENOGRAFIA: Kemal Hrustanović
VESTUARI: Ramiza Sarić
REGIDORIA: Rade Jagličić
IL·LUMINACIÓ: Elvedin Bajraktarević
SO: Edin Hajdarević
 
PRODUCCIÓ: Kamerni Teatar 55
AMB LA COL·LABORACIÓ DE Teatre Romea i Grec 2015 Festival de Barcelona

Tarifes especials

  • Major de 65 anys – 15% dte. els dimecres i dijous*
  • Carnet família nombrosa o monoparental – 15% dte. dimecres i dijous*
  • Carnet discapacitat – 15% dte. dimecres i dijous* Només vàlid pel titular
  • Menor 35 anys – 15% dte. els dijous*
  • Carnet Jove – 15% dte. dimecres*Els descomptes no són acumulables
    *Tots els descomptes són aplicables en funció de l’aforament disponible, excepte festius i determinats espectacles de caràcter familiar, infantil i d’altres.

Accessibilitat

Atenció especial i accessos per a persones amb mobilitat reduïda

Accessos i banys adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.
Per a comprar un seient de movilitat reduïda, siusplau truquin a la taquilla del teatre i efectui la reserva. El mateix dia de la funció la podran pagar fins a mitja hora abans de l’inici.

Atenció especial per a persones amb diversitats auditives

El teatre compta amb l’instal·lació d’un bucle magnètic que permet millorar l’experiència a les persones amb disminució auditiva.
El personal de sala els proporcionarà el servei i qualsevol informació complementària que necessiteu.

Comprar

Vine en Grup